Kjølnesjordet Utvikling AS

20. februar 2023 etablerte Porsgrunn Utvikling AS (PU), utviklingselskapet Kjølnesjordet Utvikling AS (KU). Dette ble gjort i sammenheng med at Kjølnesjordet Utvikling kjøpte eiendommen GBnr. 200/187, adresse Kjølnesjordet 11-15 av Porsgrunn Boligstiftelse. Sammen med naboeiendomen GBnr. 200/2298, grøntareal med tilgang fra Grenmarsvegen, som ble overført fra PU, la det forholdene tilrette for å starte en konsentrert ny boligutvikling i området.

KU har nå sendt inn rammesøknad for 4 nye boligenheter i rekke på eiendommen 200/2298. Tilkomsten til prosjektet blir fra Kjølnesjordet veien slik at stiadkomsten og grøntområdet/ friarealet/ løkka på eiendommen blir opprettholdt i en litt mer konsentrert og oppgradert versjon. Prosjektet sendes nå til prising hos lokale entreprenører/ byggmestere før det legges ut på markedet tidlig 2024.

KU har samarbeidet med Arild Sannes og Ario arkitekter for å få til et kvalitetsmessig og godt boligprosjekt på eiendommene. Boligprosjektet er utviklet for små barnefamilier med behov for begrenset areal, men passer selvfølgelig alle som måtte ønske en praktisk og enkel boligsituasjon med adkomst, entre, bad, kjøkken og stue på bakkeplan samt bad, 3 soverom og tv-stue i 2.etg og tilgang til stor privat takterrasse. Alt på ca 110m2.